Hoppa till sidans innehåll

Klubbresan till Kristianstad!

10 MAJ 2022 15:06
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2022 15:06

Klubbresa till Kristianstad 1-3 April 2022

Fredagen den 1 april samlades 18 taggade spelare, 3 föräldrar och 2 ledare på Stockholms Centralstation för att åka Snabbtåget ner till Kristianstad i Nordöstra Skåne för att spela Vårspelen.

Resan gick bra förutom lite förseningar pga. banarbete utanför Flen.

Under resan körde vi såklart lite frågesport om Skåne och framför allt om Kristianstad.

Hur många svar kan du?

Nämn tre städer i Skåne?

Vilka färger består Skånes flagga av?

Vad har Boo KFUM och KFUM Kristianstad gemensamt?

Nämn 2 skånska artister?

Vad hette kungen som namngav staden Kristianstad och från vilket land kom han ifrån?  

Vilken sport är Kristianstad mest kända för?

Vilken färg förknippas Staden Kristianstad med?

Vad betyder det skånska ordet Rullebör?

Svaren får du googla fram eller fråga någon av killarna som var med resan.

Vi ankommer till Kristianstad vid ca 21.30 där vi sedan promenerade till Hotell Kong Christian där de flesta sov i en stor sovsal med 14 bäddar.

Efter att alla till slut hade bäddat sina sängar var det dags att sova.

Efter en god natts söm var det dags för frukost på det närliggande konditoriet där frukosten för hotellets gäster servades. Frukost slukades snabbt och sen var det dags att gå till Kristianstad Arena där tävlingen avgjordes. 

Alla våra spelare spelade under lördagen 2 klasser förutom Erik Stare som även var med som ledare så han fick bara spela en klass under helgen.

Alla kämpade på väldigt bra under lördagen men bäst gick det för Gunnar Gustafsson som vann klassen U499.

Ni hittar alla Resultat från lördagens spel här: Vårpoolen 2022 program (kristianstadbordtennis.se)

När speldagen var slut delade vi upp oss på två gäng när vi skulle äta. Ena gänget käka Pizza och andra drog till Shady Burgers. Efter en god middag var det dags att gå tillbaka till hotellet och lugna ner sig innan det var dags för en välbehövlig natts sömn.

Söndagen började precis som lördagen med en god frukost på Konditoriet innan det var dags för dag 2 av Vårspelen i Kristianstad Arena. Lite tröttare killar på söndagen men alla gjorde bra ifrån sig. Även om det var många trötta skallar i söndagen andra klass.

Bäst på söndagen gick det för Tianyi som gick till final i U699 men var tvungen att lämna WO i finalen då vårt tåg gick redan vi 17-tiden.

Efter den långa tågresan hem så var vi tillbaka vid Stockholm Central ca 22.40

Bennys reflektion

Man såg att många av våra spelare inte har tävlat så mycket innan och hade svårt att komma in i tävlingen bra. Men ju längre tävlingen gick ju bättre spelade många.

Det som är viktigt när man tävlar är att man tar det lugnt mellan servarna och inte bara slår i väg samma serv igen. Det gäller att tänka till lite innan man servar så inte motståndaren är beredd och kan göra en bra retur. Även att man snabbt försöker lista ut vad är motståndaren är dålig på men också att man själv vet vilka slag jag själv behärskar bra.

Det roligaste med helgen mer än att se killarna spela bra var gemenskapen mellan alla som följde med. Alla satt och heja på varandra när de inte spelade vilket vi i Boo KFUM alltid ska göra även på tävlingar som inte är ”klubbresor” så ska vi alltid sitta tillsammans på läktarna och heja på varandra.

Jag tyckte helgen blev jättebra. Alla fick spela mycket matcher vilket var bra. Inga bråk och alla skötte sig jättebra hela helgen.

Vill tacka föräldrarna som följde med och hjälpte till att se till så pojkarna skötte sig och även Erik Stare som var med som ledare.

 Jag hoppas vi ska komma i väg på en klubbresa i början på hösten igen. Kanske blir det Kristianstad igen eller så blir det någon annan tävling. Då hoppas jag att vi blir ännu fler som vill följa med.

/Benny

Skribent: Benny Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Boo KFUM IA - Bordtennis
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Besöksadress:
Mensättravägen 36
13231 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +4687150140
E-post: bordtennis@bookfum.s...

Se all info