Skip to main content
Nyheter

BRAGDARTAT SM-SILVER I PINGIS

By December 31, 2022No Comments

För fem månader sedan var han, Ulf Ununger, t h bakom prisbordet, med om en hjärttransplantation med flera bakslag efteråt i form av ambulansfärder till sjukhuset.

Ett veteran-SM i september 2021 var inte att tänka på, möjligen som åskådare eller coach.

Dock, läkaren gav klartecken, några extra träningspass och anmälan skickades in. Ambitionen: Att fullfölja tävlingen.

I singel blev det en tredjeplats i poolspelet, respass på seträkning, trots pluskvot, 2-1. Orkade genomföra i alla fall.

Därefter dubbelspel i herrar 65 med trogna dubbelpartnern sedan många år, Hasse Kroon. Obesegrade i poolspelet, utan setförlust, och avancemang till semifinal. Temposänkningar och time out ingick i  taktiken, Uffes kondition var inte vad den varit. Högre seedade och favoriterna till  slutsegern, stockholmarna Göran  Aldvik/Sölve Pettersson mötte upp. Efter en heroisk insats, sensationell seger och SM-final. Uffe var rörd, tårarna föll. Smittade av sig. Två vuxna män stod  och grät i hagen. Inte i första hand glädjetårar över segern utan över hela Uffes livsresa. Före transplantationen hade han också i över två år varit hindrad av en tung hjärtbatteriväska, hängande på magen.

Urladdningen i semifinalen tog på krafterna. Ändå var det nära att det blivit SM-guld. 1-2 i set, men ledning 8-6 i fjärde och ett möjligt skiljeset, men finalförlusten mot göteborgarna Per Svensson/Torbjörn Andersson skrevs till 1-3.

Uffes prestation är så stor. Ulf Ununger, Boo KFUM är den stora segraren i detta veteran-SM.