Skip to main content
Nyheter

Ungdoms-SM i Helsingborg

By May 22, 2023No Comments

Under 4 dagar spelades USM i skånska Helsingborg.

Boo Racketklubb hade två spelare med i Gunnar Gustafsson och Pontus Bölenius.

Gunnar Gustafsson som när denna säsongen startade inte trodde han skulle komma med till p14 sm kvalade in relativt klart. Dock fick han en väldigt tuff grupp i p 14 där han var klart lägst rankad. Gunnar kämpade på väldigt bra och med lite erfarenhet och kyla tror jag att han hade vunnit minst en av matcherna men nu slutade han 4a i gruppen.

Pontus Bölenius som gjorde sitt andra raka USM och denna gång hade han kvalificerat sig till p14 och p16.

I p14 vann Pontus två matcher och förlorade Mio Piilola från Frej BTK i gruppen och därmed gick han vidare till slutspelet.

I första omgången i slutspelet fick han möta Gabriel Lundh Spårvägen BTK. Här startar Pontus matchen otroligt bra och går upp i en 3-0 ledning och har även matchbollar men Gabriel lyckas vinna setet med 16-14 och vinner även 5-set med 15-13. Sjätte setet börjar Pontus bli nervös och Gabriel spelar väldigt bra och vinner med 11-7.

7-setet blir väldigt jämnt och efter ha haft 10-8 så kan Pontus äntligen slå in matchbollen till 12-10 och göra något slags glädjeskutt efter. En väldigt skön vinst med 4-3.

I sextondelsfinalen mötte Pontus Emil Görling från Ängby SK. Här hade inte Pontus mycket chans, men han kämpade tappert. Han förlorade med 4-0, men fick en värdefull erfarenhet med sig.

Pontus som också spelade P16 fick där möta två redan bekanta spelare Mio och Gabriel men även Erik Sjölander från Mariedal SK. Här blev det tyvärr två förluster mot Mio och Erik Sjölander men vins mot Gabriel Lundh från spårvägen efter hämtat upp 0-2 till 3-2.

Under fredagen spelade pontus/gunnar också dubbel i p14.

I första omgången fick det möta ett skånsk par där ena kille var från Krsistianstad och andra Klagshamn.

Efter ett slarvigt första set där det blev förlust med 11-9 så spelade killarna upp sig ordentligt och vann de två följande seten ganska enkelt innan de tappade fokus och motståndarna spelade upp sig. Förlust i fjärde set med 11-4 och i femte set låg killarna under med 6-4 innan båda spela upp sig rejält och vann med 11-6.

I andra omgången fick de möta Emil Görling och Olle Ståhl. Tyvärr var motståndarna par klasser bättre än Pontus och Gunnar och klar förlust med 3-0.

Sammanfattning: Resultatmässigt gjorde både Pontus och Gunnar det de skulle göra. Spelmässigt tror jag att både Gunnar och Pontus kan spela bättre men det är ett SM och det är mycket nerver som spelar in.

Hoppas att vi alla har lärt oss från mycket från detta SM som vi kan ta med oss in i nästa säsongen för att bli ännu bättre.

Tack för en trevlig helg killar.